Afbeelding van Guido Dresmé - Anthus Begeleiding

Vanuit veiligheid werken aan bewustzijn en (zelf)vertrouwen

Ik ben Anthus Begeleiding begonnen om mensen te helpen bewuster te worden, bewuster te leven en bewust aanwezig te zijn. Dat doe ik op mijn manier; omdat die het beste bij mij past. Het maakt mij tot Guido. Mensen ondersteunen als ze op onderzoek gaan, op een manier waarbij ze zich veilig voelen. Eerst veiligheid, dan je kracht, en dan als nodig, ook de kennismaking met dat wat je tegenhoudt om verder te komen.

Na jaren van sluimerend, groeiend op achtergrond, als idee aanwezig te zijn, startte ik in 2021 met Anthus Begeleiding. Eerst voor zakelijke klanten en meer gericht op zakelijke ondersteuning, maar daarna volgde ook al snel het begeleiden en ondersteunen van personen. Met begeleiding en training sta ik je bij in het proces om jezelf (nog) beter te leren kennen; en alles wat je daarbij tegen mag komen.

Werkwijze & Visie

Sinds ik ermee kennismaakte, is voor mij de polyvagaaltheorie en de visie op menselijke ontwikkeling die daarmee samengaan een vaste kracht en onderdeel geworden van de manier waarop ik werk.

Begeleiding met een polyvagale bril op zorgt ervoor dat we altijd aan de slag kunnen, aandacht kunnen leggen op wat er gebeurt in je lijf. Eerst op zoek, kennismaken en voelen van je eigen veiligheid. Wat gebeurd er in jou, hoe werkt jouw autonome zenuwstelsel en kun je daarmee zijn zonder ervan weg te willen of het te verdoven?

Het is ook belangrijk om bewust te kijken naar je directe omgeving. De systemen waar je deel van uit maakt, onvrijwillig of vrijwillig. In die systemen heb je ook verschillende rollen, passen die nog bij je en wat is er voor nodig om ze te veranderen?

Ik vind het belangrijk om – waar dat van toepassing is – uit te leggen wat er gebeurt. Als je naast voelen ook kunt begrijpen wat er gebeurt, geeft dat extra kracht en verstevigt het je basis. Voor uitleg en psycho educatie gebruik ik onder andere het werk van: Deb Dana, Franz Rupert en Janina Fisher.

Tijdens begeleidingssessies gebruik ik ook opstellingen, meditatie, visualisatie en tekenoefeningen. We gebruiken altijd wat er past bij wat zich op dat moment aandient.

Je bent van harte uitgenodigd om eens kennis te komen maken!

Koffie of Thee met Guido